2010-07-30
13:20:34
13:20:34
Sommarens godaste tårta!
Det var denna tårta jag gjorde till min födelsedag. den är otroligt god och lätt att göra, och för att göra det lite enklare så har jag gjort en liten "walktrough". :)
Indgredienser
- 3 färdigköpta tårtbottnar
- 3 msk färskpressad apelsinjuice
- 1 burk kesella (250 g)
- 250 g halvtinade hallon
- 1 dl florsocker
- 1 burk aprikospuré (barnmat)(det finns inte längre enbart aprikospure, så jag tog aprikos/päron, det blv jättegott)
- 100 gr vit choklad
- 3 dl vispgrädde
- bär till garnering
Börja med att dela på tårtbottnarna så att du kan börja med den understa
jag hade en hel apelsin som jag delade och pressade ut saften på botten;
Sedan mixar du hallonen ;
Blanda sedan ner Kesellan med hallonen, jag använde Kesella Vanlij och det blev jättebra
Sedan rör du ner florsockret och aprikospuren
Sedan brer du på det på den första tårtbottnen;
Sen gör du samma med nästa botten, lägg den på tårtan, pressa apelsinjuice på, och bre på hallonröran.
Efter det lägger dupå den sista bottnen, eller, toppen, och pressar saft på den.
Vispa sedan grädden ordentligt
Sedan smälter du den vita chokladen över vattenbad
Nu måste du vänta tills chokladen är rumstempererad, du känner lättast att den är rätt temperatur genom att doppa en tested lite lätt i chokladen och känna på den med överläppen, när chokladen har samma temperatur som du har så är den klar, då rör du ner den i grädden.
Varför grädden måste vara vispad ordentligt är för att om chokladen är för varm så smälter grädden och det vill du inte :)
Nu är det bara att bre på grädden på tårtan och dekorera med jordgubbar eller andra bär du tycker om :)
Njut!